Строежът на жилищен блок в непосредствена близост до Зимния дворец продължава със страшна сила и дори охранителите на обекта спират достъпа на журналисти и фоторепортери.

Оказва се, че срещата на Албена и Максим с премиера Станишев досега не дава нужния резултат по отношение спасяването на Зимния дворец.

Парадоксално е това съоръжение години наред да е под шапката на Министерство на образованието, за което проблемът е последна грижа.

Всъщност още от времето на социализма, когато идеята за строежа на Зимния дворец е била организирането на Универсиади, обектът е под това управление, което очевидно вече е в ущърб за стопанисването.

Ако Зимният дворец сега бъде ресорен на ДАМС ще са нужни около 1-2 милиона за супер модерна реконструкция - парите, които Весела Лечева предвижда да даде за проект на многофункционална зала, за която се търси тепърва инвеститор. Не е ли по-логично да се оправи и модернизира обект, който е вече налице вместо да се хвърлят пари на вятъра за спортни оазиси, които са само в мечтите ни и скоро надали ще ги видим?!

Какво се случва в момента на територията около Зимния дворец разказва за Гонг управителят Асен Асенов.

От Министерство на образованието го заплашиха с уволнение, но той е твърдо решен да продължи битката и до края на седмицата чака тежката дума по случая от столичния кмет Бойко Борисов.