Ямайският спринтьор Асафа Пауъл, който на Олимпиадата в Пекин огледа добре гърба на Юсейн Болт на 100 метра, се изхвърли, че смята да постави нов световен рекорд. Сегашният се държи от неговия сънародник, който в Китай издуха конкуренцията с 9,69 секунди.

„Преди две години показах, че мога да бягам за 9,65 или дори по-бързо, но Юсейн показа преди мен толкова висок резултат. Той е много бърз, но аз няма да се предам”, сподели спринтьорът.

„В Пекин Юсейн можеше да пробяга 100-те метра за 9,63 или 9,65. Бях шокиран, когато видях това с очите си. Не знам какви са му възможностите към този момент. Той подобри моя рекорд, а аз предишния. Но мога да поставя нов”, категоричен бе Асафа Пауъл.

„Олимпиадата в Лондон ще е последната ми възможност да спечеля златния медал. Няма да се предам. Не знам, защо се получава така, че печеля, а точно на Олимпиадите се оказвам пети. Вероятно, ако надпреварата беше без квалификации, щях да показвам по-добри резултати”, каза още Пауъл.

„Кой знае, може би съм създаден, за да печеля само етапи от Гран при и Златната лига. Тогава съм просто неудачник”, завърши ямайския спринтьор.