Световният рекордьор на 100м при мъжете Асафа Пауъл и олимпийската шампионка на 200м при жените Вероника Кембъл са начело на тима на Ямайка за Световното по лека атлетика в Осака.

Звездният дует със сигурност се цели само в едно - златото!

Най-доброто постижение на тъмнокожия красавец Асафа този сезон е 9.90сек., а Кембъл даде най-добро време 10.89 и 22.39 на 200м. Със сигурност тимът на Ямайка в Япония ще е традиционно силен в спринта, като във фокуса на вниманието ще са Вероника и Пауъл. Разбира се, вътрешната конкуренция в отбора на Ямайка е огромна, но със сигурност останалите в сянката на двамата ще се опитат да излязат на преден план.

Прожекторите обаче са насочени към най-бързите и доказали се вече пред света, но изненади винаги има, особено на големите първенства.

Вероника няма да понесе поражение, още повече от бяла жена, а нашите Ивет и Тезджан със сигурност я притесняват.

Чудо би било в компанията на тъмнокожите перли от Ямайка, САЩ, да не забравяме и старата ни приятелка от Франция Кристин Арон, да класираме две български момичета във финала на 100м. Понякога мечтите се сбъдват, а на японска земя родните ни спортисти обикновено имат късмет. Дали и сега ще имаме поводи за радост - в края на август шоуто при Царицата на спортовете предстои. Мястото на срещата - Осака!