Аржентина ще защитава титлата си от Атина 2004, след като победи с 3:0 другия голям фаворит на мъжкия футболен турнир в Пекин – Бразилия.

Гаучосите не оставиха никакъв шанс на Роналдиньо и компания, като безсилието на златистите през второто полувреме дори ги остави само с девет човека на терена след два червени картона.

След безрезултатно първо полувреме очакващият да стане зет на Диего Марадона Серхио Агуеро завърши успешно добро центриране на Ди Мария отлято и даде преднина на небесносиньо-белите в 52-ата минута.

Само пет минути Кун Агуеро потвърди отличната си форма демонстрирана и с екипа на Атлетико Мадрид и покачи на 2:0 след хубав индивидуален пробив и удар отблизо.

В 64-ата звездата на селесао Роналдиньо тресна гредата от пряк свободен удар, а при добавката топката бе вкарана във вратата, но попадението бе справедливо отменено заради засада.

Четвърт час преди края Агуеро окончателно спечели титлата играч на мача, след като спечели дузпа за нарушение на Брено, а Хуан Роман Рикелме не сгреши от бялата точка.

Изгонени за Бразилия за некоректни влизания в 80-ата и 84-ата минута получиха Лукаш Лейва и Тиаго Невеш и преждевременно приключиха участието си на Олимпиадата.

На финала в събота Аржентина ще защитава титлата си срещу шампиона от Атланта 1996 Нигерия, разгромил днес Белгия с 4:1. Бразилия ще продължи да преследва мечтата си за първо злато от олимпийски игри в Лондон през 2012 година.