Във вълнуващ мач Аржентина се наложи с 2:1 след 120 минути игра над отбора на Холандия. Така на полуфинала във вторник аржентинците ще излязат срещу тима на Бразилия в голямото дерби на турнира.

Бразилците елиминираха Камерун, когото победиха с 2:0 също след продължения.

Аржентина игра по-добре в редовното време, но пропуските на футболистите, както и отличните изяви на вратаря Вермеер бяха причина да се стигне до продължения. Там латиноамериканците отстъпиха инициативата на лалетата единствено в последните 5 минути.

Звездата на Барселона Лионел Меси беше най-добър в срещата, след като вкара първото попадение и подаде за второто. Меси откри резултата в 14-ата минута, възползвайки се от грешка на холандската защита.

Бранител на лалетата изрита топката право в краката на Меси, той напредна, преодоля бранител и вратаря Вермеер и от малък ъгъл прокара топката в мрежата. Минути по-рано Меси имаше подобна възможност, но Евандер Сно изчисти топката от гол линията.

Холандците изравниха 10 минути преди края на първата част чрез Осман Бакал, който вкара след рикоширала топка. Халфът на Реал (Мадрид) Ройстон Дренте изпълни свободен удар, топката се отби взащитник, а аржентинската отбрана остана пасивна, очаквайки засада. Бакал обаче взе докопа кълбото и изравни.

Победният гол дойде след ювелирен пас на Меси през трима холандски защитници, елиминирани с подаването. Топката попадна в Анхел ди Мария, за когото не беше проблем да завърши точно контраатаката.