Един от фаворитите Аржентина спечели трудно с 1:0 срещу Австралия във втория си мач от група А на олимпийския турнир по футбол и се класира на четвъртфиналите. Единственото попадение беше отбелязано от Есекил Лавеци в 77-ата минута след бърза многоходова комбинация между аржентинските нападатели. Преди това звездата Лионел Меси пропусна на 3 пъти да открие резултата в полза на „гаучосите”.

В първия си мач от групата Аржентина спечели трудно с 2:1 срещу Кот Д'Ивоар и вече има пълен актив от 6 точки. Преди 3 дни Австралия завърши наравно 1:1 срещу Сърбия.

В среща от група С пред близо 50 хиляди зрители Роналдиньо отбеляза 2 гола през второто полувреме за победата на Бразилия с 5:0 срещу Нова Зеландия. Успехът осигури на „селесао” класиране на четвъртфиналите.

Роналдиньо, който не беше играл за Бразилия близо година, се разписа от пряк свободен удар в 55-ата минута и от дузпа в 61-ата. Останалите попадения за южноамериканците бяха дело на Андерсон в 4-та минута, на Пато в 34-ата и на Аугусто Собис секунди преди последния съдийски сигнал.

В група В Нигерия надделя над Япония с 2:1 след гол и асистенция на Виктор Обина и направи сериозна крачка към класиране за фазата на директните елиминации. Обина откри резултата в 59-ата минута и асистира на Виктор Аничебе, който направи 2:0 в 74-ата.

Йохей Тойода отбеляза почетното попадение за японците 11 минути преди края.

„Суперорлите” имат 4 точки, докато „самураите” на практика нямат шанс да продължат на четвъртфиналите. В група D Камерун спечели трудно с 1:0 срещу Хондурас. Единственият гол падна в 74-ата минута след удар от 25 метра.

„Лъвовете” събраха 4 точки от 2 мача, докато Хондурас няма шансове да продължи напред след 2 загуби.