Някога те бяха най-големите съперници в колоезденето, днес обаче са приятели, които си помагат в тежки моменти. Става дума за Ланс Армстронг и Ян Улрих.

Именно Улрих бе човекът, който застрашаваше много от победите на американеца в Тур дьо Франс. След края на кариерата си обаче двамата станаха много близки като затова помогна и фактът, че трябваше да преминат през едно и също - обвинения, самосъжаления, разкрития за допинг и сгромолясване на уважението от хората.

Армстронг като че ли се справи по-добре с всичко това докато Улрих изпадна в депресия, поддаде се на зависимост от наркотици и алкохол, а не помогна и крахът в личния му живот и раздялата със съпругата и децата му.

В последните седмици Улрих отново попадна в медийното внимание заради два неприятни инцидента. Първо в Майорка влезе с взлом в къщата на съсед, който по това време организирал парти. Само дни по-късно пък в Германия бе аресуван, след като опита да удуши проститутка, недоволен от нейните услуги.

Сега Улрих преминава през лечение в психиатрична клиника, а в този тежък момент Армстронг пристигна в Германия, за да посети някогашния си съперник.

Армстронг винаги е споделял, че "обича" Улрих и съперничеството им е много специално за него. В събота той публикува снимка, на която е с германеца, а към нея написа: "Толкова прекрасно да прекарам деня с този човек. Както всички вие знаете, обичам Ян Улрих. Тоой беше много специален съперник за мен. Плашеше ме, мотивираше ме и извади най-доброто от мен. Чиста класа на велосипеда. Днес моят приятел преминава през труден период. Не можеше да пропусна възможността да дойда в Германия и да прекарам няколко дни с него. Моля ви включвайте Ян в своите мисли и молитви. Сега той се нуждае от нашата подкрепа."