"Тези, които работеха - резултатите бяха налице" каза Армен Назарян, старши треньор на националния отбор по класическа борба.

"За Александър Костадинов, например, оценката ми е много добра. При него се вижда развитие - работи много, прави и много индивидуални тренировки, слуша указанията на треньорите, стиска зъби, за да удържи килограмите, има воля... Доволен съм и от бронза на Константин Стас - това му е първо състезание. Липсват му турнири, трябва още да се шлайфа, за да може и на европейското да вземе медал. При Илиян Георгиев също наблюдаваме израстване - вече има сериозен турнирен опит - и в бундеслигата, и на турнира "Подубни" в Русия, и на републиканските. Сега на "Никола Петров" много време държа за 1:0 срещу силния арменец Джулфалакян, но още не може да си повярва във възможностите си и затова загуби. В тежка категория Милослав Методиев показа, че е боец.. Разбира се имахме и леки проблеми, които се отразиха на представянето ни. Владислав Методиев, например, не беше в най-добрата си форма и това се видя. Той претърпя операция на коляното, която го извади за известно време от подготвителния процес. Най-добрите ни състезатели също не участваха поради здравословни проблеми - Иво Ангелов, Явор Янакиев, Елис Гури. Надявам се, до европейското да се възстановят", заяви Назарян.

От утре класиците се качват на лагер на Белмекен, а последният им лагер до европейското ще е на "Спортпалас" край Варна от 18 март.

"Имаме още върху какво да работи, макар че имахме и силни, и слаби категории - каза Серафим Бързаков, старши треньор на женския национален отбор. - Въпреки контузията Тайбе Юсен се представи на ниво. Наблюдаваме израстване при Виктория Бобева, но още не е сигурна в себе се - водеше и накрая падна с туш. Същото е и при Евелина Николова, още има някаква психологическа бариера от туркинята, от която загуби на световното, и не може да я преодолее. Елица Янкова - показа, че е боец. Не съм доволен от момичетата в кат. До 53 кг - Виолета Симеонова, Пепа Димитрова, Кристина Велева - има още много работа при тях."

Националките ни ще продължат подготовката си в Самоков, а три от тях ще премерят сили на турнир в Швеция в следващите дни.

Елица Янкова, Мими Христова и Евелина Николова ще бъдат водени от Петър Касабов.

"Съжалявам, че Кирил Терзиев не успя да се реализира на "Дан Колов", всъщност по време на схватките той имаше настинка", обяви Валентин Райчев, старши треньор на националния отбор по свободна борба.

"В тази категория до 74 кг първи стана Леонид Базан. Той показа много силни борци,.разбира се, че за европейското ще има преборвания между тях, и който е по-добър ще отиде на шампионата. Радослав Великов - определено не беше готов. Предстоят ни разговори как ще се готви до европейското. Доволен съм и от показаното от Борислав Новачков, при него има израстване, както и при младия Мирислав Киров. Имаме още доста работа в лека категория, където са Георги Вангелов и Мехмед Фераим. И двамата не успяха да покажат възможностите си на турнира.

За съжаление зейна дупка в кат. до 86 кг и до 125 кг - там нямаме изявен състезател, който да ни представя на големи първенства. Димитър Кумчев претърпя операция на коляното преди месец и доста време ще е извън тепиха. Специално при тежките ще разчитаме на млади момчета, но там ще трябва доста време, за да се изградят тези състезатели", добави още Великов.

Свободняците засега ще се готвят в София, на комплекс "Диана", а в заключителния лагер преди европейското ще бъдат в Тетевен. /БГНЕС