Един от големите шампиони в голфа - Анхел Кабрера беше арестуван в Бразилия и предстои да бъде екстрадиран в Аржентина. Той е задържан по обвинение, че е опитал умишлено да прегази с кола собствената си съпруга Сесилия Торес Маня. През 2007 г. Анхел Кабрера бе избран за спортист №1 на Аржентина, изпреварвайки състезателя по ръгби Хуан Мартин Ернандес и звездата на Барселона Лионел Меси.
 
Инцидентът с участието на 51-годишния голфър се е случил през 2016 г. Обвиненията срещу него включват нападение, кражба и незачитане на разпорежданията на властите.
 
От началото на годината Кабрера беше издирван с червен бюлетин на Интерпол. През август 2020 г. аржентинецът беше обявен за беглец от правосъдието, след като не се яви на заседанието по делото, заведено от бившата му съпруга.
 
Преди седмици Сесилия Торес Маня обясни пред медиите, че през 2016 г. той се опитал да я прегази със собствената си кола, нанесъл й няколко удара по лицето и отправил закани за допълнителна саморазправа.
 
Тя не е единствената бивша съпруга на голфъра, която свидетелства за физическо насилие от негова страна. Друга от жените му – Силвия Ривадеро, също е свидетелствала, че той редовно й е посягал физически и заплахите са били само най-леката форма на тормоз от негова страна. Показания в същата посока е дала и бившето гадже на голфъра Микаела Ескудеро.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.