На 12-ти ноември в малката зала на спортна зала „Армеец Армеец”  ще се проведе първото във България състезание по аматьорски ММА в клетка. Организаторът на спортното събитие е клуб "Real Pain",  член на Българската федерация по Смесени Бойни Изкуства с Президент Христо Христов,съобщават от ПРофайл.

Поради големия интерес квалификациите ще се проведат на татами, а състезателите, които достигнат до финал по категории и възрастови групи, ще се борят за медали в професионална шестоъгълна клетка. С цел противопоставяне на равностойни противници, участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: под и над 18 г. в следните категории: до 60 кг; до 66 кг; до 72 кг; до 78 кг; до 84 кг; до 90 кг; до 96 кг и над 96 кг.

Приходите от събитието ще бъдат дарени за възстановяването на Георги Огнянов (Макарона). Петкратният републикански шампион по Джудо и многократен шампион по Самбо получи тежка травма по време на участието си „Студентското първенство по Самбо” в Прага през 2010 г. Средства за лечение и рехабилитация се набират и в банкова сметка: ОББ-АД / BG96UBBS80021027781430 / BIC CODE: UBBS BGSF /

МАРИЯ ОГНЯНОВА.

Такса за участие: 20 лв.

Вход за зрители: 3 лв.