Международният арбитражен спортен съд изслуша днес Ивайло Дерменджиев, адвокат на Венелина Венева и Ваня Стамболова, както и адвокатът на БФЛА Георги Денков във връзка с наказанието на двете състезателки и съобщи, че решението ще бъде обявено до 31-ви януари.

Заседание продължи от сутринта до 18.30 часа местно време в Лозана.

Съдиите по делото изслушаха аргументите и на двете страни - адвокатите на федерацията и личният адвокати на състезателките срещу наложеното им наказание от лишаване от състезателни права и обяви, че до 31-ви януари ще излезе с решение по случая.

"Надявам се за справедлив изход. Ще приемем решението на съда - такова, каквото е", каза президентът на БФЛА Добромир Карамаринов пред БТА.

Както е известно европейската шампионка на 400 метра Ваня Стамболова и европейската вицешампионка на скок на височина Венелина Венева са със спрени състезателни права, след като дадоха положителни допингпроби за тестостерон или неговите производни на 24-и януари 2007 година.

Адвокат Георги Денков и негов колега, както и биохимикът Веселин Ризов представляваха Българската федерация по лека атлетика в Лозана.

Венева и Стамболова не присъстваха, а правата им бяха защитавани от адвокат Ивайло Дерменджиев.

Всички разходи по престоя на екипа на БФЛА са поети от федерацията.