Българинът Даниел Иванов-Аоияма претърпя поражение от 23-годишния Терунофуджи на старта на турнира "Нагоя башьо". "Синята планина" допусна да бъде повален на дохиото с раменно хвърляне "уватенаге" от монголеца.

Терунофуджи направи фурор на предния турнир през май, като за първи път спечели Купата на Императора и сега носи званието "одзеки", втори най-високо в йерархията на древния японски спорт. Даниел е втори "маегашира" на Запада.

Борецът от Елхово допусна пета загуба от пет мача срещу Терунофуджи, а във втори кръг ще се изправи срещу друг монголец, срещу който няма победа - 207-килограмовия Ичиноджо, който се явява най-тежкият състезател в професионалното сумо.

В турнира "Нагоя башьо" този път участват и тримата сумисти с ранг "йокодзуна", след като Какурю се възстанови от травмата в рамото си, заради която пропусна надпреварите в Осака и Токио.

Великият шампион Какурю стартира с победа срещу предстоящия противник на Даниел Иванов - Ичиноджо. Изненади не допуснаха и другите двама "йокодзуни" - Хакухо и Харумафуджи. /БГНЕС