Най-добрият български плувец Антъни Иванов е готов за слизане под 1:54 минути на 200 м бътерфлай и това е директна заявка за медал на Европейското първенство за мъже и жени в Шотландия през лятото. 

„На този етап от подготовката съм доволен и то много. Продължаваме с треньора ми Николай Вакареев да се подготвяме за медал на европейското първенство. След тези плувания се чувствам готов за 1,54 мин. след няколко месеца. А може и 1,53“, сподели звездата на Вихрен (Сандански) пред bgswim.com.

На първенството на Гърция в Атина Иванов даде 1:56,49 мин. на 200 м бътерфлай. Досегашното най-добро време в ранглистата бе на британската торпила Джеймс Гай – 1:57,46 мин. С близо секунда е по-бавно.

18-годишният талант от Велико Търново стана втори на 50 м бътерфлай.

При последния си старта на 100 м бътерфлай Антъни Иванов даде първо време за финала с 53,23 мин., но пропусна вечерния сеанс, тъй като с треньора му Николай Вакареев трябваше да гонят полета от Атина.

Иванов ще участва на отборния шампионат на България. Ще се състои от 16 до 18 март на 50-метровия столичен басейн „Диана“.