Българският плувен национал Антъни Иванов стартира благотворителна кампания. Нейната цел е да набере средства, с които да се организират уроци по плуване за деца по света. В инициативата си 22-годишният търновец е подкрепен от други състезатели. Даренията се събират чрез платформата gofundme.com, пише „24 часа”.

“Здравейте на всички, в последните няколко седмици работя върху идеи как да помогна на децата между 3- и 11-годишна възраст по целият свят да се научат да плуват.

След всякакви идеи, включително и NFT-та, се спрях на този вариант, който ще ви покажа сега. Заедно с няколко много силни плувци и плувкини решихме да направим програма за донации през която хората, които искат да се включат дори и с $ 1, ще могат!

Смъртните случаи след удавяне при децата между 3 и 11 години рязко се увеличават всяка година поради липсата на средства за плувни уроци”, гласи част от поста на Антъни, с който той анонсира кампанията си.

Обявената цел на кампанията в gofundme.com е 20 000 долара.

След представянето си Иванов споделя, че всяка помощ ще бъде приета с радост и всеки един долар ще бъде дарен за кампанията.