Най-добрата ни шахматистка Антоанета Стефанова ще приключи годината с Олимпиадата в този спорт, която ще се проведе от 12-ти до 25-ти ноември в Дрезден. „Това ще е завършека на сезона, но преди това имам участие на един много силен турнир в Барселона, където ще съм единствената жена”, сподели Стефанова при срещата си с журналистите днес.

Българката спечели първо място на ускорен шах и сребърен на блиц на първите Световни игри на интелектуалните спортове в Пекин, а също така заедно със съотборниците си от Спартак Видное от Московска област завоюва вицешампионската титла на Европейското клубно първенство в Калитеа. Антоанета Стефанова пък стана победителка на втора дъска.

„За мен беше нещо ново заради контролите, по които с проведе състезанието. Конкуренцията беше много сериозна. Състезанието беше много добре организирано. Очаква се тези Световни игри да станат традиционни и да се превърнат в едно от най-важните събития в шахматния живот. Беше трудно след пътуванията и часовата разлика”, разказа Eти за Пекин, а за турнира в Калитеа сподели: „Там играят най-силните шахматисти от цял свят. За първа година съм в този клуб. Отборът има голям потенциал и е добро представяне като за първа година.”