Най-добрата състезателка по спортна стрелба Антоанета Бонева не иска да бъде натоварена със свръхочаквания за предстоящото си участие на Европейските игри в Баку от 12 до 28 юни.

Бонева се представя отлично от началото на годината, като спечели два златни медала на пневматичен пистолет на Световните купи във Форт Бенинг и в Мюнхен. От нея се очаква да затвърди представянето си и да донесе медал от Баку.

"Не искам да се очаква нищо от мен в Баку, защото това тежи много. Дано подготовката ми премине на ниво, а оттам нататък - каквото се получи. Ще дам всичко от себе си", каза Антоанета Бонева.

Състезателката от Търговище не смята, че е достигнала пика във формата си и е уверена, че може още да подобри резултатите си.

"Това определено е най-силната ми година, но не мисля, че съм достигнала пика във формата си. Има още какво да покажа", каза Бонева.

Стрелбата ще бъде представена от четирима състезатели, като освен Бонева в Баку ще участват Мария Гроздева, Антон Ризов и Самуил Донков.

Спортният директор на Българския стрелкови съюз Димитър Тодоров похвали състезателите за успешните им класирания от началото на година и подчерта, че резултатите са постигнати, въпреки тежките условия за подготовка за стрелбата в България.

"От началото на годината стрелбата е най-успешният спорт у нас, въпреки тежките условия, при които се подготвят състезателите. Най-големият проблем на стрелбата си остава липсата на собствена база. Дано този въпрос бъде решен, за да може състезателите да тренират при нормални условия. Ще водим разговори с министерството на спорта и ще търсим решение на проблема. Ние сами съзнаваме, че въпросът с базата е много сложен и няма как да бъде решен бързо и лесно, но трябва да се направят първи стъпки", коментира Тодоров.