Радвам се за медалите от Световната купа и спечелената олимпийска квота, но мога и повече, заяви състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева.

Днес ръководството на БФ Спортна стрелба даде пресконференция в Пресклуб България, за да уважи Бонева за двата и бронзови медала от Световните купи в Гуанджон и Сидни, и спечелената квота за Олимпийските игри Лондон 2012, както и за доброто представяне на юношите и девойките на Европейското първенство в Бреша.

В италианския град Иван Йорданов завоюва сребърен медал на 10 метра пушка, а на 10 метра пистолет сребро спечелиха девойките отборно в състав Велислава Душанова, Милица Костова и Силвия Чакърова. Таня Звискова пък завърши пета на 10 метра пушка, като резултатът и бе много близък до призовата тройка.

„Българският стрелкови спорт за пореден път доказа, че е жив и конкурентен на големите сили”, заяви президентът на федерацията Камен Шишманов. Той дари букети на нашите стрелци и обеща да има премии за участниците на Европейското първенство в Бреша, въпреки че Министерството не предвижда парични награди за юноши и девойки.

Антоанета Бонева разкри, че е доволна от представянето си в Гуанджон и Сидни. „Радвам се, че след наказанието се завърнах по този начин. Доволна съм от медалите и квотата, но мога и още”, сподели Бонева, която бе наказана за две години, след като даде положителна проба за кокаин.

Със спечелената квота тя ще има право да участва на 10 и 25 метра пистолет в Лондон. „Изключително доволни сме, знаете какво преживя Антоанета, не го пожелавам на никой. Напрежението беше голямо след това дълго отсъствие. Тя в момента е в топ 10 на света и в двете дисциплини”, каза нейният треньор Христо Христов.