Българският ансамбъл по художествена гимнастика в състав Кристина Рангелова, Елеонора Кежова, Владислава Танчева, Галина Танчеви, Стела Султанова и Михаела Маевска, заедно с треньорския екип (Илиана Раева, Мариела Пашалиева и Ина Ананиева) пристигна в японската префектура Мие и се присъедини към останалата част от делегацията ни на световното първенство по художествена гимнастика.

Още при слизането си от автобуса българките бяха посрещнати ентусиазирано от пристигналите преди тях отбори. Видимо отслабнали и уморени, но в чудесно настроение веднага след акредитацията момичетата и техните треньорки се отправиха към залите за тренировки и официалната състезателна зала на първенството, за да се запознаят с условията, при които то протича.

След края на състезанието Илиана Раева избра и закупи нови уреди с марка „Сасаки” за една от младите надежди на клуб „Илиана”, Цветелина Стоянова. В избора си Раева бе подпомагана ентусиазирано от целия ансамбъл.

С пристигането в залата и на индивидуалистките ни Силвия Митева, Моника Минчева и Филипа Сидерова, българската група превзе изцяло централното фоайе на залата и бурно дискутираше успешното до момента представяне на индивдуалистките ни в отборната надпревара.

Главният треньор на националния отбор Илиана Раева се отдели от основната група и извика при себе си треньорите и състезателките от индивидуалното, като се запозна подробно с тяхното състояние и настроение.