Българският ансамбъл няма да участва на Европейското първенство по художествена гимнастика в Киев (Украйна) в края на месеца заради положителен тест за Ковид-19 на състезателката Ерика Зафирова.

Всички останали момичета от състава са добре, но ще бъдат под карантина минимум 10 дни, както изискват разпоредбите. При това положение ансамбълът няма да може да вземе участие на Еврошампионата в столицата на Украйна от 26 до 29 ноември.

Двете състезателки в индивидуалната надпревара Боряна Калейн и Катрин Тасева продължават подготовка за континенталното първенство.

Ева Брезалиева и Стиляна Николова също се подготвят в зала "Раковски" за Евро 2020. Двете също дадоха положителен резултат за Ковид-19, но се възстановиха и в момента тренират. По-тежко беше състоянието на Татяна Воложанина, която беше приета в болница с двустранна бронхопневмония, но след отрицателен резултат от PСR-теста тя беше изписана и в момента се възстановява.

Епидемичната ситуация с коронавируса е твърде динамична и неприятна и е възможно само за ден решението България да участва на Европейското първенство да се промени. Засега индивидуалистките при жените и девойките са здрави. Те и техните треньори имат желание да участват, но времето и ситуацията в България и Украйна през следващите дни ще покажат дали това ще се случи.