Българският ансамбъл ще участва на международния турнир по художествена гимнастика в испанския град Гуадалахара, който ще се проведе от 4 до 6 май. На турнира там няма да имаме представителка в индивидуалната надпревара.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова ще пътуват до Испания, след като миналия уикенд завоюваха сребърен медал в многобоя и две златни отличия на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Гуадалахара ще бъде домакин на европейското първенство по художествена гимнастика в началото на месец юни. На международния турнир ще участват общо 17 ансамбъла, сред които Русия, Италия, Беларус, България, Украйна, Китай, Азербайджан и други.

На 4-ти май ансамблите започват в 20.00 часа българско време с изпълнението на 5 обръча в поток "А" часа, където България е с номер 8. На 5 май поток "А" започва в 20.30 часа с изпълненията на съчетанията с три топки и две въжета, а България е с номер 8.

Финалите се на 6-ти май от 17.15 часа с изпълненията на пет обръча и от 19.15 часа с три топки и две въжета. /БТА