Ансамбълът на Нешка Робева ще открие Световното първенство по по таекуон-до ITF 2013. От 18 до 21 юли България е домакин на 18-то Световно първенство по таекуон-до ITF за мъже и жени. С общо 28 състезатели страната ни ще отстоява позицията си на четвърта сила в този спорт. Организаторите от Българска федерация по таекуон-до ITF предвиждат шест доджанга (игрални полета) едновременно за всички индивидуални и отборни дисциплини – форма, спаринг, самозащита, силов тест и специална техника. Огромните екрани в зала Армена Армеец дават възможност на посетителите да следят срещите отблизо. След безупречната организация на Европейското първенство по таекуон-до ITF през 2012 година, от Българската федерация отново правят най-доброто за цялостната визия и повишаване нивото на състезанието.

Ансамбълът на Нешка Робева ще открие Световното по таекуон-до ITF 2013

Фолклорни танци от различни етнографски области на България ще представи ансамбълът на Нешка Робева на официалното откриване на световното първенство по таекуон-до ITF. Стартът ще бъде сложен утре в 19:00 часа с столичната зала Арена Армеец. От родната федерация очакват сред официалните гости да е Стефка Костадинова, президент на Българския олимпийски комитет. Ще присъстват проф. д-р Чанг Унг, президент на международната федерация по таекуон-до ITF и член на МОК, както и президентът на Европейската федерация по таекуон-до ITF – Майкъл Пруит.

„Зрителите трябва да бъдат наясно, че включените таекуон-до елементи няма да бъдат на световно ниво, но танците определено ще бъдат. Успех на участниците в първенството!“, коментира Нешка Робева предстоящото откриване.

През последните 14 години националният ни отбор по таекуон-до ITF се утвърди в челната тройка на Европа. За този период до 2013 г. българските състезатели по таекуон-до ITF имат завоювани над 200 медала от световни  и европейски първенства. На европейското в Словения през април България си осигури третото място след Русия и Украйна и затвърди репутацията си на водеща сила на Стария контитент.