По анонимен сигнал за употреба на допинг проверяваха за забранени субстанции многократен републикански шампион по колоездене.

Срещу 26-­годишния Мирослав Минчев от спортен клуб по колоездене „Спринт“ ­Разград е получен сигнал по електронна поща в Българския колоездачен съюз през април, докато
спортистът участва в Балканиада и „Гран при“ в Атина. 

Анонимният подател „Разград 69“ твърдял, че: „този състезател от пет години не спира да употребява допинг и да подобрява национални рекорди без да бъде проверяван за злоупотреба със стимуланти“.

"Да не забравяме, че нашите деца вземат пример от него и следват действията му. Не е нормално 2016 година някой да се инжектира на улицата след което да участва на десетки международни състезания, включително и на Европейско първенство през 2015 г. без да бъде проверяван. Очаквам след като излезе резултата да бъде подведен под отговорност за направените от него национални рекорди през последните пет години" – твърди анонимният автор на доноса.

От състезанията в Атина Минчев се завръща с 4 медала, 2 часа след стъпването му на българска земя му вземат проба за допинг. Резултатите от Атинската лаборатория за
допингов контрол излязоха в края на май и естествено са отрицателни – съобщи Минчев. 

Според него обаче ситуацията му е създала дискомфорт, сигналът е накърнил доброто му име, породил съмнения у тези, които не го познават добре.

Смятам на свой ред да подам сигнал до полицията, за да се установи автора на този донос, дали ще заведа след това иск срещу него за набеждаване, ще преценя, когато разбера кой е – обяснява колоездачът.

Мирослав Минчев е национален състезател от години, подобрил е 8 пъти републикански рекорди в различни дисциплини в спорта колоездене на писта, няколко пъти е бил спортист на годината в община и област Разград, включително е изпреварвал в тези класации футболистите от Лудогорец. 

През последните години мечтата му бе да спечели квота за олимпиадата в Рио, но не успя да събере нужните точки от международни състезания. Сред приятелите и съгражданите си е известен като силно отдаден на любимия си спорт, принципен, добронамерен и отзивчив човек.