Водопроводчикът Иън Прийди от Оксфорд ще кръсти следващото си дете на името на Димитър Бербатов, тъй като благодарение на българина спечели 125 000 паунда от игра на вестник „Сън”.

37-годишният Йън, който е фен на Ливърпул е натрупал 2324 точки, само със 190 по-малко от максималния възможен резултат, в играта наречена „Отбор мечта”.

Предимството на водопроводчика пред останалите играчи било, че той предвидливо включил в тима си Бербатов, който отбеляза 23 гола през сезона и осигури на Прийди 255 точки и преднина пред другите участници, които наброяваха невероятна бройка от 565 593 човека.

„Много хора се чудеха дали Димитър ще бъде толкова добър в първия си сезон във Висшата лига, но аз следя представянето му от години и знаех, че той ще бъде отлично ново попълнение” – каза късметлията - „Веднъж прочетох, че той е бил продаден на някакъв клуб за 20 чифта футболни обувки, така че аз винаги се интересувах от него.”

„Толкова съм доволен, че казах на жена ми, че ще кръстим следващото си дете Димитър, дори ако то е момиче. Приятелката ми Сара е бременна в петия месец в момента. Ние имаме две деца, но това ще бъде първото ни общо. Опитвахме много време без резултат, но най-накрая успяхме и тези пари не можеха да дойдат в по-добър момент.”