Националните отбори на Англия и Шотландия излизат един срещу друг в първия си двубой от тазгодишното издание на турнира по ръгби Шестте нации. Срещата е днес от 18:45 часа и ще бъде излъчвана по MAX Sport 2.

Възпитаниците на Еди Джоунс направиха доста слабо за стандартите си представяне в турнира миналата година, когато завършиха на пето място и всичко започна с първото поражение от шотландците от 1983 година насам.

Те обаче се подобриха драстично по-късно през годината, след като спечелиха и трите си есенни двубоя, включително и успех над световния шампион Южна Африка.

Въпреки това, те имат проблеми с контузени играчи. Оуен Фарел беше оставен извън турнира, след като получи контузия в глезена, а заместникът му Кортни Лоус също отпадна от сметките за този мач, след като не успя да се възстанови от сътресение.

Междувременно Шотландия ще се надява да запази „Купата на Калкута“ (б.р. – трофеят, който се връчва на победителя на мача Англия - Шотландия), след като спечели три от петте си мача в миналогодишната надпревара. Тогава те записаха исторически победи като гости на Англия и Франция.