Отборът на Англия успя да се класира за полуфиналите на Световното първенство по ръгби, след като се наложи трудно над тима на Фиджи с 30:24 в Марсилия. Тимът ще играе за място на финала следващата събота срещу победителя от сблъсъка между Франция и ЮАР по-късно тази вечер.

"Във Фиджи и болните ставата от леглата си, когато печелим", каза през седмицата помощник-треньорът на тима Серемая Баи.

След две есета в началото на Туилаги и Марчант Англия взе добър аванс в резултата. В 28-ата минута обаче Мата реализира есе за "летящите фиджийци", с което им върна надеждата. В рамките на пет минути през второто полувреме Фиджи изравни резултата - 24:24, благодарение на есета на Раваи и Ботиту.

Англичаните се измъкнаха в края заради точните удари на шутьора си Оуен Фарел, който реализира два наказателни удара за последните 6 точки в мача.

От ложите на стадиона в Марсилия англичаните получиха подкрепа от принцесата на Уелс Кейт. Фарел пък увеличи аванса си пред легендата на Англия Джони Уилкинсън и вече има 1206 реализирани точки срещу 1179 на предшественика си.

Англия има още седмица, за да се надява, че може да се класира за пети път на финал на Световно първенство.