Ангел Няголов спечели Световната купа по конен спорт край Пловдив. Десетките зрители на конната база "Фригопан" станаха свидетели на изключително интересно състезание, а именно най-чаканото изпитание - Гран При. Наградният фонд на надпреварата е 25 хиляди евро.

Трима състезатели преминаха без грешка паркура и титлата се реши след бараж между Ангел Няголов с Чакбол, Антон Дацински с Бамби и Даниел Букур от Румъния с Куасар. В него румънецът бутна едно препятствие, докато Няголов и Дацински бяха безгрешни, но заради по-бързото преминаване на българина в баража (37.35 секунди) той триумфира с първото място.

Втори остана за Дацински, а трети е Букур. Четвърто и пето място зае Андреа Херк от Румъния съответно с коне Епсилон де Рулард и Калварие Ван Де Зелм. Шестата позиция в крайното класиране на Гран При е за Руслан Петков с Чаколино, а седми е Ивайло Бонев с Каунт Ебони.

България взе и две отличия при юношите и девойки. В бараж между двама състезатели се определи победителят на паркура. Виктория Атанасова с Токсик Бой стана шампионка, а второто място остана за Елиза Чолакова с Джесика. На третата позиция завърши Мария Гимфус (Румъния) с Лорд Лео./ БТА