За трети пореден път веригата магазини Мосю Бриколаж подкрепи и помогна за реализирането на спортен турнир за деца, лишени от родителски грижи. Великденското издание на 14-ти април ще събере 350-380 тийнейджъри от цяла България, които традиционно ще премерят сили в пет вида спорт - лека атлетика, футбол, бадминтон, тенис на маса и баскетбол. Участие са заявили 24 Дома за деца в неравстойно положение.

В условията на финансова криза много често големи компании се оправдават с липса на средства, но в същото време пилеят пари за безумни рекламни стратегии. Политиката на Мосю Бриколаж

винаги се е отличавала с хуманност и е била насочена към семейните ценности и човешки достойнства.

Носи ли подобна стратегия удовлетворение и ще бъде ли продължена тази политика на добрите дела, наш гост бе изпълнителният директор на Доверие- Брико АД, един приятел на Гонг, съмишленик на идеите ни - Андрей Евтимов.

„Тежки са времената и финансово, и търговски, и бизнес. В същия момент смятам, че за едни подобни каузи винаги ще се намерят средства, особено за нас, които не за първи път подкрепяме реализирането на тези спортни турнири за деца в неравностойно положение. Като верига магазини, в които предлагаме всичко за дома и градината, ние сме привързани към семейството - то е нашият потребител и клиент. Ето защо и рекламната ни стратегия и политика е хуманна, чувстваме като наш дълг да помогнем на тези деца, които не са имали щастието и късмета да бъдат отгледани в семейна среда. В рамките на разумното ще продължим да подкрепяме и занапред тези турнири, но е хубаво да се правят не само около големите Християнски празници, а целогодишно. Спортът според мен възпитава, аз самият като родител го намирам за средство срещу агресията, която често изригва от интернет пространството и понякога дори от тв екрана. Моите синове също спортуват и аз ги подкрепям. Съгласен съм, че спортните занимания са проблем и за деца в равностойно положение, особено за тези, чиито родители не разполагат с достатъчно средства. Обмисляме и такива кампании”, сподели пред Гонг Андрей Евтимов.

Изпълнителният директор на магазините Мосю Бриколаж подаде ръка за пореден път към инициативата на Гонг. Според него финансовата криза не бива да спре добрите дела в България, а може би ще отсее и ще останат само тези фирми и организации, които са добронамерени. Те биха помагали и в по-тежки времена, прогнозира Евтимов. Важно е, според него, в благотворителните каузи да се виждат конкретни резултати.