Изпълнителният директор на „Доверие Брико” АД Андрей Евтимов прие поканата на Гонг и се включи в набирането на награди за Деветия Национален шампионат за деца, лишени от родителски грижи, организиран от Българска спортна федерация за деца в неравностойно положение и Столична община. Турнирът е на 15-ти април в зала Христо Ботев, а състезанията ще бъдат в традиционните пет вида спорт-лека атлетика, футбол на малки врати, тенис на маса, бадминтон и баскетбол. Състезанието събира деца от 37 дома за сираци. Участват и клубовете „Широко сърце”.

Веригата Бриколаж осигурява награден фонд в раздел футбол плюс индивидуални призове за отличилите се състезатели в останалите спортове. Ще бъдат връчени мебели и пособия за обзавеждането на детските стаи в част от домовете за сираци по съвременен дизайн. По този начин чрез благотворителната кампания отчасти ще бъдат направени стъпки за подобряване на битовите условия за живот на децата, лишени от родителски грижи.

„Одобрявам като родител провеждането на спортни турнири за тези деца, които нямат щастието и късмета да растат в нормална семейна среда. Смятам, че чрез спортна те биха се интегрирали успешно в нормалния социален живот. Давам Ви обещание от името на управата на Бриколаж, че ще продължим и занапред да подкрепяме тази благородна инициатива. Длъжни сме да се включваме в подобни кампании, това, което прави държавата никога не е достатъчно. Аз като родител одобрявам тези турнири и като гражданин ще направя това, което е по силите ми.”-сподели при гостуването си в Дарик Андрей Евтимов.

Въпреки натоварената си програма той обеща, че на 15-ти април ще присъства в зала Христо Ботев за да се срещне с участниците в турнира.

„Искам да поговоря с тези деца, да разбера какви са проблемите им, как живеят. Не е важно само да хвърлиш някакви подаръци, а чисто човешки да станеш съпричастен към подобно събитие.”-казва още изпълнителният директор на „Доверие Брико” АД.