Французинът Пиер Ролан спечели 19-ия етап от Тур дьо Франс- едно от най-престижните състезания по колоездене в света. Той триумфира първи в 109.5-километровия етап от Модан до Алп Юе с време 3 часа, 13 минути и 25 секунди. Ролан атакува малко преди края на последното изкачване, а в този момент от състезанието
феновете бяха навлезли на шосето и реално пречеха на повечето колоездачи. На второ място днес се нареди Самуел Санчес от Испания, който изостана на 14 секунди, а трети е легендата Алберто Контадор (Испания) на 23 секунди.

Анди Шлек от Люксембург, който кара за отбора на Леопард, е новият лидер в генералното класиране. Той завърши 9-и днес след добре организирана и премерена тактическа битка между него и брат му Франк и Контадор. Шлек води в главното индивидуално класиране с време 82 часа, 48 минути и 43 секунди. Брат му Франк, който днес имаше същото време като Анди, остава на 2-о място в битката за жълтата фланелка, на 53 секунди от лидера. Днешният победител Ролан атакува победата в трите последователни височини, които са с доста висока сложност, особено поставени в края на етапа.

В генералното класиране на 57 от Анди Шлек е Кадел Евънс от Австралия, който днес също беше в битката за крания успех, но остана 5-и с, точно на 57 секунди от Шлек. Утре е индивидуалнотобягане по часовник.