Председателят на Българска спортна за деца, лишени от родителски грижи, вече близо 10 години работи сериозно върху развитието и популяризирането на любителския и масов спорт в България. Резултатите са вече налице, но изоставането като цяло у нас в сравнение с другите европейски страни е много сериозно.

„ Нашата цел е да рекламираме спорта сред подрастващите, да организираме достъпни и масови спортни събития. Не само за децата, но да се включват и техните родители, младежи и изобщо колкото се може по- гям възрастов диапозон да се обхване. Много може да се говори за проблемите на спорта в училище- темата е безкрайна. Искам да подчертая, че от 2012- та година в повечето европейски страни е въведено правило- да бъдат осигурени възможности всеки един ученик трябва да спортува по един час на ден. Така се отглежда здрава нация. Спирам дотук- Вие си направете изводите!“- коментира пред Гонг тъжната за България статистика Анатоли Илиев.

Въпреки тежката финансова криза, той успя още в началото на година да стартира един амбициозен и много положителен проект- „ Спортувай в твоя град“. Състезанията привличат много хора във цяла България, които се съревновават с крос, колоездене и баскетбол 3х3.

Анатоли Илиев: Трябва да се работи много за масовия спорт! Изоставаме!

източник: Sofia Photo Agency

Отново рекорден интерес към старта на Каменица ФЕНКупа`2013, похвали се г-н Илиев и призова желаещите отбори да се включат в турнира тази година да побързат със записванията в София и Варна.

Междувременно спортната програма, специално разработена от него за децата, лишени от родителски грижи всяка година се разширява и обогатява, доказвайки, че възпитаниците на специалните социални домове чрез спорт се интегрират много по- лесно и по- бързо. Над 400 малчугани ще се включат в традиционния Великденски турнир в края на април отново в Арена Армеец.

„ Макар и трудно, мога смело да кажа, че сме обезпечили всички наши спортни събития до края на годината.“- усмихнат сподели в края на разговора ни председателят на БСФДЛРГ Анатоли Илиев.

Анатоли Илиев: Трябва да се работи много за масовия спорт! Изоставаме!

източник: Sofia Photo Agency

Неговите проекти за масов и любителски спорт доказаха от години своята ефективност, проблемът е дали амбицията на един човек ще успее да съживи любовта на българина към спорта и дали сама птичка пролет ще направи...