Бившата ръководителка на испанския национален отбор по синхронно плуване Анна Тарес, отрече обвиненията за лошо отношение към състезателките.

В интервю за "Ел Мундо" тя заяви, че това е не е вярно и че става въпрос за лъжи. Анна Тарес ръководи отбора в продължение на 15 години, но през септември не бе преизбрана на поста си. В отвореното им писмо, публикувано от няколко испански вестници, петнадесет бивши плувкини, които в даден момент от кариерата си са били под контрола на Анна Тарес, я обвиняват в лошо отношение и ежедневни унижения. Неус Сеги, Жордина Паларолс, състезателки от селекцията до 2003 г. и Лаура Лопес Вале, състезавала се до 2009 г., разказват как Анна Тарес ги наричала дебелани и ги обиждала.

"Никога не съм наричала някого дебел като обида, но искам да подчертая нещо - ние търсим идеален антропоморфичен профил за екипа и който не е в тези параметри, трябва да работи за постигането им", обяснява Тарес. Тя открито обвини сегашния президент на испанската федерация по плувни спортове Фернандо Карпена, че плетял интриги срещу нея и разрушавал федерацията по синхронното плуване. Торес е сменена от ръководния пост от Ана Монтеро и Естер Хаума. Тя не изказа никакво съжаление за обвиненията срещу нея. "Не се разкайвам за нищо. Тук вземаме решения и сигурно често бъркаме. Но мога да уверя, че това което винаги се опитваме да постигнем, е най-доброто за отбора и за плувкините", заяви тя.