Футболистът на Бъфало Билс Кевин Евърет преживя „катастрофална” и почти фатална контузия на гръбначния стълб при опита си да спре противников нападател в първия мач на тима за сезона в Националната футболна лига на САЩ.

„Най-добре би било да се възстанови напълно, но това е малко вероятно,” заяви хирургът Андрю Капучино. „Смятам, че ще има някои необратими неврологични поражения.”

Еверет получи травмата при сблъсък с Доменик Хиксън от Денвър Бронкос в началото на второто полувреме от срещата между двата тима. Главата на Еверет се удари в рамото на Хиксън и играчът се строполи на земята.

Лекарят Капучино разкри още, че 25-годишният нападател има усещане за допир по цялото тяло и освен това е показал признаци на раздвижване. Медикът обаче предупреди, че контузията все още застрашава живота му, тъй като Евърет все още може да има проблеми с дишането, инфекции или кръвонасядания.

Кевин Евърет все още е в интензивно отделение в болница Millard Fillmore Gates в Бъфало, където е под постоянно наблюдение и на дихателен апарат.

Андрю Капучино заяви, че ще са нужни около три дни, за да се прецени какво ще се случи за в бъдеще с футболиста и доколко ще се възстанови. Почти сигурно е, че Евърет ще остане парализиран.