Алжир победи домакина Нигер с 1:0 и си осигури на финалите на турнира за купата на Африканските нации по футбол.

Възпитаниците на Джамел Белмади записаха четвърти успех в група "F" и с пълен актив от 12 точки вече са недостижима на върха преди последните ква кръга от квалификациите.

Багдад Бунеджа отбеляза единственото попадение в 6-ата минута след извеждащо подаване на Рияд Марез.

Така Алжир се присъедини към Мароко, който в петък стана първият отбор, гарантирал си класиране на финалите на континенталния шампионат.

Защитниците Меси Биатумусока от Ботев Враца и Райън Бидунга от ЦСКА 1948 бяха титуляри и играха цял мач при драматичната победа на Конго с 1:0 над домакина Южен Судан. Единственото попадение вкара резервата Монс Басуамина в последната минута. Конго е втори в група "G" с 6 точки, а лидерът Мали е с пълен актив от 9 пункта.

Полузащитникът на Лудогорец - Мануел Шоу, влезе като резерва в 80-ата минута при домакинското равенство 1:1 на Ангола срещу Гана. Гостите запазиха лидерската си позиция в група "Е" с 8 точки, а анголците са трети с 5.

Нападателят на Лудогорец - Жоржиньо, започна като титуляр и игра до средата на второто полувреме при домакинската загуба на Гвинея Бисау от Нигерия с 0:1. Жоао Марио от Спартак Варна остана резерва за домакините. Нигерийците се върнаха на върха в класирането в група "А" с 9 точки, с 2 повече от втория Гвинея Бисау.  
 
Па Конате от Ботев Пловдив беше резерва и не се появи на терена при успеха на Гвинея с 3:2 над домакина Етиопия, с който отборът стана едноличен лидер в група "D" с 9 точки. Капитанът на гостите Наби Кейта от Ливърпул се отличи с гол и асистенция.

Автор: Димитър Вельов/БТА