Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева все още не е приключила спортната си кариера, въпреки че през последните дни се появи информация, която твърдеше, че грацията е „окачила обръча на пирона”.

Нещо повече, рускинята има намерение дори да се състезава на Игрите в Пекин. В момента Кабаева е със забрана да тренира, но самата гимнастичка сподели, че се надява да излекува бързо травмата в коляното си и да се подготви за предстоящата Олимпиада.

Преди два дни старши треньорът на националния отбор на Русия Ирина Винер отписа Алина Кабаева от големия спорт, като заяви, че едва ли ще може да разчита на нея за предстоящия голям форум в Пекин.

Гимнастичката контузи коляното си още през 2003 година и дълго време се състезава с травмата, която в последствие се задълбочи. През 2004 година Кабаева стана олимпийска шампионка, а след това обяви, че се отказва. Спортистката обаче се върна на килима през 2005, но през миналата година пропусна няколко турнира заради травмата.

Независимо от случилото се Алина Кабаева разчита, че ще може да започне тренировки съвсем скоро, за да се подготви добре за Пекин’2008. Друга пречка пред грацията обаче може да се окаже кариерата й на депутат от руската Дума, която стартира преди около месец.