Али Картър се класира за финала на ранкинг турнира по снукър German Masters, който се провежда в зала "Темподром" в столицата Берлин.

"Млекарят", който в предишния кръг направи трети максимум в кариерата при победата над шампиона на Шуутаута Крис Уейклин, стартира с фрейм на своята сметка, но "Капитанът" отговори със серия от 53. Милкинс си върна водачеството след завързана трета партия, а след това взе още една за аванс от 3-1. Отговорът на Картър обаче бе страхотен - четири последователни фрейма, гарнирани с брейкове от 72, 67, 133 и 83 точки. "Млекарят" намали изоставането си след серия от 109, преди да вкара мача в заключителен 11-и фрейм след нова оспорвана партия.

Последната дума в сблъсъка бе на Картър, който след 74-25 точки достигна първи ранкинг финал от Про сериите на Световния снукър тур през 2021, където загуби от Марк Уилямс. Последната от четирите ранкинг титли на Картър датира от 2016-а, когато той триумфира на World Open. Милкинс ще си остане с един ранкинг финал и една титла, постигната в Гибралтар миналата година.

В спор за трофея Картър ще играе с победителя от втория полуфинал в Берлин, който противопоставя Том Форд и Джак Лисовски. Техният мач стартира в 21:00 часа българско време.