Двукратният световен шампион за юноши Александър Костадинов ще спори за бронзов медал в категория до 55 килограма на Европейското първенство по класическа борба във Вилнюс.

На осминафинала Костадинов спечели с 2:1 части срещу турчина Рустен, а за изненада на всички в залата на четвъртфинала преодоля един от фаворитите в категорията Байрямов от Азербайджан с 2:0 части (3:1, 3:3).

На полуфинала българинът отстъпи на Мариуш Лос от Полша с 0:2 части след два захвата. В битката за бронза Александър Костадинов ще се бори с победителя от двойката Женайлов от Естония и Хоско от Чехия.

Иво Ангелов в категория до 60 килограма преодоля Ягер от Унгария с 2:1 части на осминафинал, но на четвъртфинала загуби от поляка Барселин с 1:2 части след три захвата. На репешаж бронзовият медалист от Европейското първенство във Варна през 2005 година ще се изправи Ниблом от Дания и ако го преодолее за ще играе срещу Алиев от Азербайджан в двубой за третото място.

За съжаление световният шампион Явор Янакиев в категория 74 килограма отпадна след загуба на осминафинала от грузинеца Гогишвили с 0:2 части (0:1, 0:2). В последствие представителят на Грузия отстъпи пред украинеца Шацких и надеждите за медал пред Явор рухнаха.

В категория 66 килограма Пламен Петров победи в предварителния кръг Корига от Италия с 2:0 части, но на осминафинала загуби от световния шампион за 2007 година Мансуров, с 0:2 части. На четвъртфинала азербайджанецът обаче загуби от Вахадзе от Русия и отпадна.