Александър Костадинов ще спори за бронза на европейското по класическа борба в Баку.

Двукратният световен шампион при юношите записа две победи при 55-килограмовите - над поляка Давид Ерсетик с 2:1 части (1:0, 0:2, 5:0) и молдовеца Дониор Ислановсъщо с 2:1 (1:0, 0:3, 1:0).

В полуфиналите обаче националът отстъпи на азера Елчин Алиев с 0:2 (0:2, 0:2). Той обаче получи шанс да спори за бронза. Там негов съперник по-късно следобед ще е победителят e украинецът Вугар Рагимов. В кат. до 74 кг бронзовият олимпийски медалист Явор Янакиев падна още на старта от Мурат Аргин (Швейцария), който не впечатлява с успехите си.

На миналия шампионат на континента е едва 11-ти. Пратеникът на Швейцария падна в следващия кръг, а с това приключи българското участие в категорията. Рано приключи участието и на другите двама българи в днешния ден.

Иво Ангелов (60 кг) надигра Вент Трагензер (Германия) с 2:0 (1:0, 4:0), но после отстъпи от Сонер Сучу (Турция). Борецът на южната ни съседка претърпя поражение в следващия кръг и нашето участие също приключи.

При 66-килограмовите Емил Милев падна на старта от румънеца Йон Панаит с 0:2 (0:1, 0:2). Румънецът обаче стигна финала и изтегли нашия национал в репешажите за бронза. Там обаче той не успя да се възползва от шанса и падна в първия кръг от украинеца Сергей Красилников с 1:2 (0:1, 1:0, 0:1).