Александър Команов бе избран за състезател на годината на проведеното общо събрание на единствената лицензирана карате киокушин федерация с председател Христо Трайков. Общото събрание се проведе в хотел "Азалия" в КК "Св. Константин и Елена".

Команов е с 2 място на Откритото първенство по категории в Украйна и 3-о място на последното Европейско първенство в абсолютна категория в Париж.

При жените за спортист на годината бе определена Станислава Бойчева. Тя завърши на 2 място на Откритото първенство на САЩ, 3 място на Европейското първенство жени в абсолютна категория в Париж и 3 място на Европейското първенство по категории в Украйна и 1 място до 21 години на Откритото първенство на Полша.

При юношите за спортист на годината бе избран Диян Братков, а при девойките Александра Маринова.

Специални грамоти за принос към спорта карате киокушин бяха предвидени за Застрахователно и презастрахователно дружество "Армеец" и за президента на федерацията Христо Трайков.

Изминаващата година бе отчетена като изключително успешна. Българските състезатели са взели участие в 6 големи международни форума: Откритото първенство на САЩ, Европейско порвенство абсолютна категория във Франция, Европейско първенство по категории в Украйна, Откритото първенство в Полша, Австрия и Русия.Спечелени са 38 медала, от които 11 златни, 11 сребърни и 16 бронзови.

На общото събрание на федерацията бяха приети нови членове, с което бройката на клубовете членуващи в нея нарасна на 23.