Българите Теодор Александров и Денислав Коджабашев отпаднаха на 1/16-финалите при мъжките двойки на Европейското първенство по тенис на маса в Аликанте (Испания).

Квалификантите Александров и Коджабашев загубиха драматично от шампионите от Игрите на британската общност Лайъм Пичфорд и Пол Дринкхол (Англия) с 3:4 (11:7, 8:11, 5:11, 9:11, 11:8, 11:7, 9:11). Българите взеха комфортно първия гейм, а във втория поведоха с 8:4, но допуснаха обрат. 

Третата част вървеше равностойно до 5:5, но с нова серия от шест поредни точки островитяните за първи път взеха аванс в резултата.

Александров и Коджабашев дръпнаха със 7:5 в четвъртата част, но отново Пичфорд и Дринкхол показаха по-добра устойчивост в края на гейма и пак стигнаха до обрат за 11:9. 

Българите започнаха силно петата част и взеха аванс от 9:3 точки, който този път не изпуснаха, за да намалят изоставането си.

В шестия гейм Александров и Коджабашев бяха по-силни в края и след 6:6 взеха пет от следващите шест разигравания, с което изравниха резултата. 

Най-драматична беше последната седма част, в която българите наваксаха пасив от 6:9 и изравниха за 9:9 точки, но след това с две поредни разигравания Пичфорд и Дринкхол триумфираха.  С това българското участие на Еврошампионата приключи./БТА