Младата състезателка по художествена гимнастика на Русия Александра Меркулова сподели мнението си за битката за лидерското място в националния отбор, след като Евгения Канаева не е в тима. Александра Меркулова е сочена за една от най-талантливите грации на Сборная и има реалната възможност да стане една от основните състезателки в отбора.

„Мисля, че няма такава битка за лидерство. Поне според мен, нито една от спортистките не се стреми да бъде номер едно. Всички искат само да представят Русия пред двета на високо ниво. Що се отнася до мен, аз нямам такова мислене“, сподели Александра Меркулова.

„Дали преживявам още факта, че не попаднах в състава за Олимпиадата в Лондон? Не, бързо се възстанових от този неуспех. Единственото, което ме притеснява е, че почти половин година не тренирах след травмата. Но в новия олимпийския цикъл ще се впусна с пълни сили“, добави гимнастичката.

„Треньорите ще решат в кои турнири ще взема участие. Мисля, че ще основните ми състезания ще бъдат Гран при на Москва, Световното и Европейското първенство. След това ще заминем на легер в Хърватия, а от там и на още един турнир“, добави Александра Меркулова.