Българският отбор по киокушин-кан за юноши и девойки се завръща завърне с четири медала от Откритото първенство на Русия.

Трето място и бронзови отличия спечелиха Михаела Иванова от гр. Бургас (14-15 г., до 50 кг) и Силвия Йосифова от Велико Търново (16-17 г., до 50 кг). За финала в своите категории се класираха Александра Маринова от Черноморец (16-17 г., над 65 кг) и Василена Кузмова от гр. Първомай(14-15 г., до 60 кг). Василена обаче загуби решителната среща и остана с утешителната вицешампионска титла.

Александра нокаутира съперничката си още с първия удар, заради което бе отличена и със специална награда от организаторите на турнира. Състезателката на СК „Буши-до” – Черноморец е многократна финалистка в различни шампионати както в България, така и в международни състезания.

В мъжката надпревара представителите на Българската карате киокушин федерация не стигнаха до отличие. За това известна роля изигра твърде съмнителното съдийство в Москва.

Конкуренцията тази година бе на много високо ниво, съобщи сенсей Пролет Василева. На татамито в Москва излязоха над 800 млади бойци от Русия, Япония, България и други силни нации в най-твърдия карате стил.