Испанецът Алехандро Валверде стана победител в колоездачната обиколка на Испания, която финишира днес в Мадрид. Победител в последния,21-вия етап стана германецът Андре Грайпел, който измина 110 километровото разстояние от Ривас Васиамадрид до Мадрид за 3 часа, 11 минути и 55 секунди, следван от Даниеле Бернати /Италия/ - същото време, Борут Божич /Словения/ - същото време.

В генералното класиране 28-годишният Валверде изпревари своя сънародник Самуел Санчес и австралиеца Кейдъл Евънс. Валверде спечели обиколката с време 87 часа, 22 минути и 37 секунди, следван на 55 секунди от Санчес и на 1 минута и 32 секунди от Евънс.

Алехандро Валверде е трети в колоездачната обиколка на Испания през 2003 година, втори през 2006 година и победител през 2009 година, тоест - на всеки три години е в призовата тройка.

Валверде през тази година не участва в обиколките на Италия и Франция поради наказание, наложено му от антидопинговия съд на Националния олимпийски комитет на Италия /КОНИ/ за участието му в аферата „Пуерто”.