Образите на Жени Раданова и Валентин Йорданов ще грейнат в понеделник на фона на българския трибагреник на Околовръстно шосе.

На 18-ти май (понеделник) от 11:00 ч. на Околовръстен път и Симеоновско шосе в София ще бъде открита новата визия на естакадите под моста. На тях ще бъдат изобразени Евгения Раданова и Валентин Йорданов, на фона на българския трибагреник. Жени Раданова ще открие графити творбите, заедно с художника Илиян Михайлов и ръководителите на проекта.

Проектът представя многообразието от български шампиони в различни спортни разновидности. Изборът за изрисуването на тези личности има запознавателен характер и цели да мотивира младите да практикуват спорта във всичките му форми.

Разкрасяването на външния вид на естакадите на моста при Околовръстното е втората част от проект „Алчни за спорт“, като при първата част се изрисуваха образите на Стефка Костадинова и Йордан Йовчев при НДК. Проектът е съфинансиран от Столична община в изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта и се реализира в подкрепа изборът на София за европейска столица на спорта през 2018 г. Инициативата е по идея и реализация на организацията „Алчен за спорт“.