Испанецът Алберто Контадор узакони третата си победа в Обиколката на Франция в последния ден на надпреварата, докато италианецът Алесандро Петаки спечели зелената фланелка за най-добър спринтьор.

Още вчера стана ясно, че на практика Контадор е победител, след като в предишния етап испанецът натрупа преднина от цели 39 секунди пред втория Анди Шлек. Победата на Контадор пък е под номер 13 за Испания в надпреварата. Той триумфира и през 2009 година, както и през 2007. Днес единствената интрига бе за зелената фланелка в надпреварата, която бе спечелена от Петаки, който завърши втори в днешния етап от Лонжюмо до Шанз-Елизе, който бе дълъг 102.5 километра.

Победител в последния етап стана британецът Марк Кавендиш, който спечели пета победа в отсечка от състезанието през тази година, но въпреки това ще си тръгне с празни ръце от 97-то издание на "Тур дьо Франс". Кавендиш направи страхотен финален спринт по улиците на Париж, за да стигне до успеха в днешния етап. Бялата фланелка на най-добрия млад играч остана за Анди Шлек, който остана втори в генералното класиране, докато за най-добър катерач бе обявен Антони Шарту.