Испанецът Алберто Контадор днес спечели колоездачната обиколка на Испания само четири седмици, след като се завърна в спорта. 29-годишният Алберто Контадор бе наказан за две години заради положителна допинг-проба на кленбутерол през 2010 година на колоездачната обиколка на Франция.

Алберто Контадор днес за втори път спечели обиколката на Испания, а освен това е и двукратен победител в Тур дьо Франс през 2007 и 2009 година.

23-годишният германец Джон Дегенколб спечели днес последния, 21-ви етап, като измина 115-километровото разстояние от Серседия до Мадрид за 2 часа, 44 минути и 57 секунди. На финала в Мадрид германецът Дегенколб изпревари със спринт голяма група колоездачи, като втори в последния етап е Елиа Вивиани /Италия/ - с времето на победителя, а трети е Даниеле Бенати /Италия/ - също с времето на победителя. Това бе петата етапна победа на германския колоездач Джон Дегенколб в тазгодишната колоездачна обиколка на Испания.

Алберто Контадор спечели обиколката с време 84 часа, 59 минути и 49 секунди, следван от Алехандро Валверде /Испания/ - на 1:16 минути след победителя, Хоаким Родригес /Испания/ - на 1:37 минути, Крис Фрум /Великобритания/ - на 10,16 минути, и др. Българският колоездач Данаил Петров се класира на 168-мо място в тазгодишната колоездачна обиколка на Испания от 175 завършили колоездачи на 3 часа, 51 минути и 6 секунди след победителя Алберто Контадор.

В днешния последен етап Данаил Петров финишира заедно с основната група от 114 колоездачи и се класира на 107-мо място, като всичките 114 колоездачи са с времето на победителя Джон Дегенколб.