Албена Денкова е нежната половина в тандема, който ще води церемонията по награждаване на спортист, спортист с увреждания, отбор и треньор на годината за 2012, която ще се проведе на 20.12.2012 г., от 20.30 часа в зала 1 на НДК.

С поканата си към нея организаторите от Нове АД Холдинг променят традицията от последните години двойката водещи да са спортист и актьор или спортист и журналист.

“Причината да поканим Албена Денкова за водеща е, че с десетките си постижения, превърнали я е в примата на българското фигурно пързаляне, и със своя силен дух и воля за победа ще партнира чудесно на Йордан Йовчев. Двамата са доказани супергерои и между тях ще се получи чудесна химия на сцената. Вярвам, че никой не е забравил невероятните емоции, които тя и Максим предизвикваха във всички българи с изпълненията си на леда. Сега ще се постараем да пренесем нейното силно излъчване на сцената и тя отново да ни развълнува.”, сподели Борислав Петров, мениджър публични комуникации и стратегии в Нове Ад Холдинг.

Албена Денкова ще бъде облечена във великолепна рокля с кройка от 40-те години. Гримът, прическата и аксесоарите ще допълват винтидж визията, характерна за епохата на раждането на първия супергерой и комиксите.

Двамата с Йордан Йовчев ще направляват 90-минутния спектакъл със стил, свеж хумор и не на последно място – с някое и друго супергройско изпълнение...

Спонсорите на 55-та юбилейна церемония са Еврофутбол, Евробет и Мтел. Партньор е и Столична община.

Най - сериозна и значима подкрепа отново оказва българския лицензиран букмейкър.

"Еврофутбол подкрепя за поредна година церемонията и анкетата Спортист на годината с убеждението, че българските спортисти заслужават вниманието, което тези инициативи им отдават. Ние вярваме, че техните успехи мотивират по-младите и са частица от изграждането на бъдещите постижения. Подкрепата на Еврофутбол е една последователна стъпка в подпомагането на родните спортисти, част от която е и стартиралата тази година програма Спортни таланти”, коментира Екатерина Михайлова, управител на Еврофутбол.

Весела Георгиева, мениджър Връзки с обществеността в Евробет също сподели мотивите на компания за подкрепена на церемонията: “Приоритет в дейността на компанията, организатор на игри на късмета - Евробет, е подкрепата на проекти с обществена значимост. Вече 6-та година си партнираме с най-престижната спортна класация в България. Щастливи сме, че ще бъдем част и от 55-тата юбилейна церемония, за да отдадем дължимото уважение на всички спортисти, които през годината ни накараха да се гордеем, че сме българи.”

Мтел традиционно подкрепя  българския спорт, като е един от най-големите и изявени спонсори. Затова телекомът за поредна година подкрепи провеждането на Спортист на годината.

Компанията организира волейболната надпревара Mtel Beach Masters, спонсорира Българския олимпийски комитет, националния отбор по футбол, футболен  клуб "Левски", баскетболен клуб "Академик", федерациите по тенис и ски, олимпийския шампион по борба Станка Златева и други.