Французинът Жулиен Алафилип от отбора на "Декьонинк-Куик Степ" спечели втория етап от Обиколката на Франция и облече "жълтото трико" на лидер в генералното класиране.

С финален спринт Алафилип стигна до петата си етапна победа в кариерата в най-голямото колоездачно състезание в света, като изпревари с броени сантиметри швейцареца Марк Хирши по 186-километровия полупланински етап от Ница до Ница. Двамата пресякоха финалната линия с равно време от 4 часа, 55 минути и 27 секунди. Трети на една секунда зад тях остана британецът Адам Йейтс.

Алафилип, Хирши и Йейтс караха много мощно в откъсване в последните километри, но в последните 200 метра британецът не бе в състояние да се бори с по-бързите Алафилип и Хирши.

Основната група, в която са миналогодишният победител Еган Бернал от Колумбия и фаворитът Примож Роглич от Словения, финишира на 2 секунди зад Алафилип.

В генералното класиране Алафилип поведе с общо време от 8 часа, 41 минути и 35 секунди. Французинът има преднина от 4 секунди пред Адам Йейтс и 7 секунди пред Марк Хирши.

Норвежецът Александър Кристоф, който спечели първия етап от "Тур дьо Франс" в събота, изостана от основната група около 100 километра преди финала и финишира далеч назад, малко преди изтичането на контролното време за етапа. В понеделник предстои третият етап от Обиколката на Франция - 198 километра от Ница до Систерон.