За първи път страната ни ще бъде представена на Европейско първенство по акробатика с 24 състезатели. Шампионатът на Стария континент за всички възрасти /11-16 г, 12-19 г и мъже и жени/ ще е от 24 до 27 този месец в Хертогенбош (Холандия), информира официалният сайт на Пресклуб България.

Селекционерът за националните отбори Драгомир Драганов очаква призово класиране при мъжете и младежите, което ще бъде истинското завръщане на родната акробатика на европейската сцена.

Отлично подготвена е смесената ни двойка Ивона Стефанова и Недко Костадинов, които спечелиха бронзов медал на предишното Европейско първенство през 2005 г. в Солун.

Днес тяхната треньорка Даниела Велчева сподели, че няма да е изненадана, ако този път медалът е с по-голяма стойност. Двойката е участвала на силен международен турнир в Киев и е изиграла съчетание, достойно за голям приз.

За съжаление обаче, успехите на нашите акробати се оказват недостатъчни за осигуряване на задължителното удобство да пропътуват няколко хиляди километра до страната на лалетата със самолет.

ДАМС е орязала с 90 000 лв. бюджета на федерацията за тази година. За да не пристигнат капнали от умора в Холандия, федерацията е решила да имат 2 дни престой в Германия.

"Радваме се, че поне можем да пътуваме с автобус. Помогна ни транспортната фирма "Юнион Ивкони". Известна сума получихме и от "Биогейм" и "Глобул", каза генералният секретар на родната централа Юри Инджов.