Две четвърти места и едно шесто постигна българският отбор при мъжете и жените на Европейското първенство по спортна акробатика в Холандия. Без медал в традиционно силните видове се прибира отборът, след като се наложи да пътува до страната на лалетата с автобус, поради липса на средства.

Смесената двойка, на която се възлагаха най-много надежди за отличие, Ивона Стефанова и Недко Костадинов остана извън челната тройка, като пред тях се наредиха Мария Ковтун и Антон Глацков (Русия), Тао Фуонг и Рене Таузенфройнд (Германия) - и Анастасия Жарнасек и Сергей Бикмацу (Беларус).

На предишното първенство на Стария континент през 2005 година смесената ни двойка взе бронза, но за съжаление сега не успя да защити позицията си.

Мъжката четворка в състав Милен Господинов, Велчо Стоянов, Николай Иванов и Венелин Първанов също остана на четвърта позиция, като златото отиде при представителите на Украйна.

Мъжката двойка - Валери Цветков и Ивайло Димитров се класира на шесто място. Шампиони са украинците Сергей Попов и Микола.

При подрастващите България извоюва два бронзови медала. Мъжката двойка Мартин Миланов и Благовест Караджов зае трето място при юношите от 11 до 16 години с 27,450 точки, четворката ни при юношите от 12 до 19 години Славчо Николов, Джунайт Али, Тодор Грудев и Иван Иванов се нареди на трето място. Златото отиде при Русия.

На това Европейско първенство България записа още две четвърти места - женската тройка (11-16 години) и смесената двойка (12-19 години), както и две седми - тройката жени и двойката жени (12-19 години).

Националният отбор по спортна акробатика все пак успя да защити част от позициите си на това Европейско първенство, като се има предвид, че тимът пътува до Холандия с автобус, тъй като не бяха намерени средства за самолет. А причината е, че ДАМС оряза с 90 000 лв. бюджета на федерацията за тази година.