Националният ни отбор по борба класически стил се готви в Самоков за първия олимпийски квалификационен турнир в Рим от 9 до 11 май, като старши треньорът Братан Ценов се надява към спечелените три квоти за Пекин, да се прибавят още три.

„Всичко върви добре, нещата са както ние искаме, само времето ни спъва за тренировките извън залата, които са по-специални. И венецуелците се придържат към нашата програма, и те са добре”, каза Ценов.

„На този етап Армен не е в цветущо състояние, но е много добре. Караме полека и доуточняваме нещата, които на Европейското допусна като грешки. Отработват се варианти, горе-долу е добре.”

„Явор е надделявал над вицесветовен, на всеки се случва да губи. При него се случи това нещо, лоша първа среща като концентрация и оттам нататък той нямаше шанс да продължи. Няма световен и олимпийски шампион, който да не е загубил.”

„Очакваме още три визи. Тези два турнира ще бъдат като две световни първенства, ще бъде много трудно и от световно първенство, машинациите и комбинациите ще бъдат много по-големи. Ще бъде трудно.”

„Още не е ясно, кои ще заминат. Получиха се две нелепи контузии и искам да чукна на дърво, да не се получи и при хората, които трябва да заминат.”

„Ще тренираме и ще почиваме. Агнето ще бъде просто за миризма”, каза треньорът Братан Ценов за плановете на класиците за предстоящите великденски празници.